Hvordan konkurrere med seg selv

Hvordan konkurrere med seg selv

Det er utrolig lett å sammenligne seg med andre, både når det kommer til kropp, helse og livsstil. Men det må du ikke gjøre! Husk at vi alle har forskjellig utgangspunkt og at det ikke er grunnlag for å sammenligne deg selv med noen andre enn nettopp deg selv. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan konkurrere med deg selv.

Bli med i konkurranser

Bli med i konkurranser - Hvordan konkurrere med seg selv

Det å bli med i konkurranser, der du konkurrerer mot deg selv er også spennende. På denne siden finner du konkurranser som kan passe deg uansett hva slags situasjon du er i. Kanskje du kan vinne noen premier du kan bruke på å utfordre deg selv? Eller kanskje du kan vinne noen premier som en slags belønning til deg selv? Her er mulighetene absolutt utrolig mange altså!

Last ned vane-apper

Last ned vane apper - Hvordan konkurrere med seg selv

Har du lyst til å endre vanene dine? Da er det flere apper du kan laste ned som kan guide deg på veien. Kanskje du har lyst til å prøve deg på 10 000 skritt om dagen? Da kan du begynne med å prøve deg på 10 000 skritt tre ganger i uka, og deretter jobbe deg oppover til hver eneste dag. Dette vil du lett kunne følge med på i appen din og du vil kunne konkurrere med deg selv. Hvor mange skritt gikk du i går? Da skal du prøve å overgå antall skritt i dag. Det er en ganske spennende konkurranse, for det gir deg ekstra motivasjon. Dette kan du jo selvsagt også gjøre med en rekke andre vaner. Bare fantasien setter grenser!

Hvordan få en sunn livsstil til å fungere for deg?

Hvordan få en sunn livsstil til å fungere for deg?

Det mange gjør feil når de skal begynne med en sunnere livsstil er at de begynner med alt på én gang. Dette inkluderer å trene masse, bare spise grønnsaker, bare drikke vann og ikke ta seg noe tid til å kose seg. Dette kan funke for noen (veldig få), men dette er ikke en måte som vi anbefaler noen å gjøre det på. Vil du vite hva vi anbefaler? Les videre!

Hva anbefaler vi?

Ta ting steg for steg. Finn en aktivitet du liker. Begynn med denne et par ganger i uken. Ikke slit deg ut med å begynne å løpe opp fjell eller sykle flere mil umiddelbart. Kroppen må ta seg tid til å bygge seg opp, slik at du klarer mer og mer for hver gang. Et tips er derfor å trene styrke for da er det mye lettere å holde oversikt over framgangen din (hvis dette er noe du er opptatt av).

Vi anbefaler også at du endrer én vane om gangen. Har du for eksempel har en tendens til å drikke saft, brus eller juice hver gang du er tørst? Begynn med å bytte majoriteten av dette ut med vann. Det å kutte ned på forbruket av søte drikker kan gjøre at du føler deg bedre og mer opplagt ganske fort. De sier at det tar 3 uker å få en ny vane, så hvorfor ikke la den første vanen være noe så enkelt som å drikke vann?

Husk at det å få en sunn livsstil ikke skjer over natten. Det er lov med utskeielser og ikke minst kos!